Vad är meningen med livet?

Människor har i alla tider funderat över vad som är meningen med livet då det är en mycket stor och viktig frågeställning för oss. Men tyvärr så finns det inget enkelt svar på den frågan då meningen med livet skiftar från person till person. Då vi alla har olika personligheter, förutsättningar och livssituationer så skiljer sig svaret åt beroende på vem man frågar. Därför så bör varje enskild individ söka efter sitt eget svar för att få veta vad som är meningen med livet! Vi bör även vara medvetna om att det svaret sedan kan förändras under livets gång och därför är det viktigt att vi ibland stannar upp och reflekterar över detta så att vi inte vaknar upp en dag och känner att allt i vårt liv har blivit meningslöst. 
 
Om jag skulle svara kort och enkelt på vad som är meningen med mitt liv så skulle jag utan tvekan säga: kaffe, musik, choklad i alla dess former och att få sitta på en strand och blicka ut över havet! Om jag går ner lite djupare i den frågan så skulle jag svara att det är att få vara på min praktikplats och känna att jag gör något för någon annan. Det gör att jag får känna mig betydelsefull och det är något som ger hela mitt liv en större mening.
Något annat som skapar en stor mening i mitt liv och som får mig att orka ta mig igenom alla tuffa perioder är min familj och mina vänner som betyder väldigt mycket för mig! En annan viktig sak är att jag får göra sådant som jag brinner för som att inspirera andra människor med mina texter! Min förhoppning är att jag genom dem kan få andra människor att tänka till och börja reflektera över viktiga frågor! Jag vill kämpa för allas rätt att få vara den man är och försöka påverka och förändra hur det här samhället ser på olika funktionsvariationer då det är viktigt för mig och det är något som verkligen ger mitt liv en större mening! 
 
Om man frågar andra människor om vad meningen med livet är så är det många som svarar att det är att vi ska föröka oss och föra vårt arv vidare. Det kan stämma till viss del om man ser på frågan ur en biologisk synvinkel men det kan inte vara den enda meningen med livet. Det skulle i så fall innebära att alla som inte kan få barn skulle få ett meningslöst liv vilket inte alls stämmer! Jag menar inte att det är fel att leva för sin familj men om den inte skulle finnas vad skulle då skapa mening med livet? 
Jag tror att det är viktigt för oss alla att vi försöker skapa en meningsfull tillvaro för att vårt liv ska få en djupare mening! Om vi ska kunna känna att det finns en anledning till att kliva upp när klockan ringer på morgonen så måste vi se till att göra saker som känns betydelsefulla för oss. Jag tror därför att man ska försöka sträva efter att skapa sig ett liv som man inte känner att man behöver ta semester ifrån. Jag menar såklart inte att det är fel att känna att man vill vara ledig och lägga sig i hängmattan en varm sommardag men om man hela tiden längtar efter det så tror jag att man ska se över sitt liv och fråga sig själv om man verkligen är lycklig? De flesta av oss behöver ha ett arbete för att kunna få hyran betald och för att få mat på bordet men jag tror att det är viktigt att arbetet ger oss något mer än bara pengar då det trots allt är väldigt många timmar i veckan som vi spenderar på våra arbetsplatser. Därför bör vi se till att försöka få ett arbete som vi trivs med och som vi tycker är roligt, stimulerande och som samtidigt utvecklar oss som människor då det kommer bidra till att livet kommer kännas mer meningsfullt! 
 
När vi går igenom tuffa och svåra perioder i livet är det vanligt att vi funderar över vad livet egentligen har för mening. Men det kanske inte finns någon mening med att vi utsätts för olika typer av prövningar på vår resa genom livet utan meningen kanske är vad vi gör med dem och vad vi lär oss på vägen? Jag har samlat på mig massor av kunskap och erfarenheter från min tuffa resa genom livet och det är något som jag kan använda mig av nu för att kunna hjälpa andra människor vilket innebär att min resa får en mening och även blir betydelsefull för andra! Jag tror även att alla prövningar som vi utsätts för och alla motgångar som vi möts av gör så att vi på sikt kan utvecklats och växa som människor. Det kanske är det som är meningen med alla svårigheter vi möter? 
Jag är en person som alltid söker efter en mening med att saker och ting sker då jag är övertygad om att man alltid kan hitta en mening! För mig är det viktigt då det ger mig kraften som behövs för att jag ska kunna ro i land på mitt stormiga hav. När jag befinner mig mitt uppe i en livskris så är det inte så lätt att kunna se att det en dag kommer att vända och bli bättre och då behöver jag känna att det finns en mening med allt. Det är den meningen som ger mig den motivation och drivkraft som krävs för att jag ska kunna möta och ta mig över de hinder som jag möter under livets gång.
 
Det är många människor som ägnar mer eller mindre hela sitt liv åt att söka efter svaret på vad som egentligen är meningen med vårt liv och vår existens. Men tänk om sökandet efter en mening gör så att man går vilse och tappar bort den helt? Tänk om en del av livets mening är så enkel som att vi ska lära oss att leva mer i nuet och uppskatta allt som finns runtomkring oss? Som doften av nybryggt kaffe, solen som lyser i ansiktet när man sitter ute på trappan eller smaken av en varm nygräddad kanelbulle? Det är under dessa tillfällen som livet visar sig från sin absolut bästa sida och om vi kunde lära oss att stanna upp i de små magiska ögonblicken så skulle vi nog bli mycket lyckligare och dessutom känna oss mer tillfredställda med tillvaron. 
 
Att lära sig att försöka leva fullt ut och vara mer närvarande i nuet kanske är den stora meningen med livet? Jag vet inte men jag tror absolut att det kan vara en del av meningen även om det kanske inte är hela? Det jag däremot vet är att jag kommer att fortsätta mitt sökande efter vad som är meningen med allt då mitt liv måste ha mening för att inte kännas meningslöst! Vad är meningen med ditt liv? Börja gärna söka efter ditt eget svar på den frågan men kom ihåg att inte glömma bort att leva livet under tiden! 
 
 
 
Ha det så bra så hörs vi igen i nästa inlägg/ Kram Bettan

enlitenuddafagel.blogg.se

Bloggen utan filter om Psykisk (O)hälsa och ADHD! Här får ni ta del av mitt liv och min vardag, hur det känns att inte vara som alla andra samt mina egna erfarenheter kring psykisk ohälsa. Målet med bloggen är att ta bort fördomar kring psykisk ohälsa och bidra till en större förståelse för detta ämne! Man måste se hela människan och inte bara vad den har för diagnos!!

RSS 2.0