Våga öppna ditt hjärta <3

Våra hjärtan låter oss uppleva kärlek rent fysiskt då det slår snabbare och vår puls stiger när vi bir förälskade. Kanske är det därför vi anser att kärlek kommer från våra hjärtan. Det är kärleken som formar vänskapsband, äktenskap och andra relationer och ger vårt liv en större mening. 
Om vi fått uppleva djupa svek som fått oss att bli sårade är det lätt att vi drar oss undan och stänger våra hjärtan. Vi får då svårt att lita på andra människor och när kärleken presenterar sig på nytt så vågar vi inte ta den till oss. Om vi vänder den ryggen varje gång den dyker upp i vårt liv bara för att vi är rädda för att bli sårade så kommer vi att gå miste om många fina relationer både när det handlar om vänskap och kärlek.
 
Jag har väldigt svårt att känna tillit och förtroende för andra människor och det är inte många jag låter komma innanför mina höga murar och nära mitt hjärta. Jag har blivit så sviken och sårad av människor som stått mig nära att det har fått mitt hjärta att gå sönder i tusentals bitar. Även om ett krossat hjärta går att laga så kommer de ärr som finns på insidan alltid att finnas kvar. 
Rädslan att bli sviken finns ständigt närvarande och därför är det lättare för mig att hålla människor på avstånd än att låta dem komma för nära. Detta är något som påverkat mig mycket i alla mina relationer, inte bara när det handlar om kärlek utan också då det handlar om att utveckla en djupare vänskap med någon. Jag har även haft väldigt svårt för att bli kär och har bara drabbats av förälskelsens magi några fåtal gånger i mitt liv. Även om jag älskar det rus som en kraftig förälskelse ger så skulle jag aldrig kunna bli kär i kärleken. Det måste vara en mycket speciell person som lyckats beröra min själ på djupet för att jag ska börja sväva runt på små rosa fluffiga moln och bli kär på riktigt. 
 
Många är rädda för att låta andra människor få reda på vad de betyder för oss. Det finns inget som är mer skrämmande än att våga blotta sina känslor och visa sig svag och såbar inför någon. Men man får aldrig låta den rädslan ta över så man stänger av sina känslor. 
Jag är livrädd för att säga att någon betyder mycket för mig eller att jag älskar någon för i samma sekund som jag gör det så blir jag sårbar. Det gör då så mycket ondare om jag blir sviken eller om jag förlorar den personen som fått en stor betydelse för mig. Jag gör allt som står i min makt för att inte behöva uppleva det och därför stänger jag igen mitt hjärta för att slippa bli sårad. Den här skyddsmekanismen har ett väldigt högt pris då det kan göra så att jag går miste om att få lära känna många fina människor!
 
Ibland så möter vi människor som våra hjärtan väljer att öppna upp sina dörrar för direkt trots att förnuftet säger att vi bör vänta med det. Man gör då allt i sin makt för att få ut personen därifrån för man inser hur smärtsamt det kommer bli om man blir sårad. Men hur mycket man än försöker så går det inte då hjärtat redan har gjort sitt val och då har man inte så mycket att säga till om. 
Vi kommer aldrig att kunna styra över vad våra hjärtan väljer att känna även om vi skulle vilja det. Om vi hade haft den förmågan så hade aldrig olycklig kärlek existerat. Men även om obesvarad kärlek kan ge oss en obeskrivlig smärta så bör vi ändå vara tacksama över att vi berikats med gåvan att vi kan älska en annan människa för det är något väldigt fint och fantastiskt. Det är alltid bättre att ha älskat och förlorat än att aldrig ha älskat alls!
 
Om vi stänger ute kärleken från våra hjärtan enbart på grund av rädsla att vi kommer bli sårade så vänder vi ryggen till det som verkligen ger mening med livet. Vi måste våga om vi ska kunna vinna! När det gäller kärlek så kommer det aldrig finnas några garantier för att vi inte ska behöva känna smärta eller besvikelse. Men om vi ska få känna det där magiska kärleksruset så måste vi möta vår rädsla och inte låta den stå i vägen för oss. 
Det gäller även när det handlar om vänskap. Om man ska kunna etablera nära relationer med människor man möter i sitt liv så måste man våga satsa med ett öppet hjärta och inte misstro alla man träffar. Det finns oändligt mycket kärlek därute som vi både kan ge och ta emot men då krävs det att vi möter omvärlden med ett öppet hjärta. 
 
 
 
 
Ha det så bra så hörs vi igen i nästa inlägg/ Kram Bettan
 
 
 
 
 
 

enlitenuddafagel.blogg.se

Bloggen utan filter om Psykisk (O)hälsa och ADHD! Här får ni ta del av mitt liv och min vardag, hur det känns att inte vara som alla andra samt mina egna erfarenheter kring psykisk ohälsa. Målet med bloggen är att ta bort fördomar kring psykisk ohälsa och bidra till en större förståelse för detta ämne! Man måste se hela människan och inte bara vad den har för diagnos!!

RSS 2.0