Idag firar vi kärleken! <3

Idag är det är det alla hjärtans dag vilket innebär att vi ska fira kärleken! Att det är årets absolut största kärleksdag går inte att ta miste på då butikerna fylls med massor av choklad, rosor och söta små nallar. Vart man än går så kan man se förälskade par som håller handen och om man loggar in på sina sociala medier så möts man av mängder av vackra bilder och kärlekshälsningar!
 
Om man är nyförälskad och nyligen har inlett en relation eller om man är en hopplös romantiker så är det här en mycket viktig dag och många planerar långt i förväg hur de ska fira den på bästa sätt. För par som har varit tillsammans länge och kanske har börjat ta sin relation för given så skapar den här dagen ett utmärkt tillfälle att skämma bort sin käresta med fina presenter eller en någon mysig upplevelse för att hålla glöden vid liv i förhållandet. Men om man inte lever i en relation så brukar den här dagen inte vara lika uppskattad då det kan svida rejält att se andra så kära och lyckliga då man själv inte har lyckats finna den stora kärleken. 
Men man behöver inte ha en partner för att kunna fira alla hjärtans dag! Den viktigaste relationen man har i sitt liv är faktiskt den man har till dig själv och därför så kan man passa på att ge sig själv lite kärlek om man inte har någon annan att dela den med. Man kan unna sig något som man kanske har velat ha länge eller bara släppa på alla måsten och krypa upp i soffan med en gigantisk godispåse och mysa framför sin favoritfilm på tv. Om man känner att man verkligen inte vill fira dagen själv så kan man göra sin bästa vän eller en familjemedlem till sin valentine och göra något fint tillsammans med då kärlek handlar om så mycket mer än bara det vi känner för en eventuell partner! 
 
En del ser den här dagen som enbart ett kommersiellt jippo som har skapats för att handeln ska kunna dra in lite extra pengar medans andra väljer att se den som ett romantiskt inslag i vardagen. Oavsett om du tillhör dem som vill ha ett storslaget firande eller om du hellre drar täcket över huvudet för att slippa känna dig ensam så är detta kärlekens dag och den förtjänar att uppmärksammas! 
Kärlek ger livet en mycket större mening och är därför en viktig del i vårt liv och även för vår fortsatta överlevnad. Riktig kärlek är den starkaste och mest helande kraft som finns då den har förmågan att kunna laga brustna hjärtan. Den kan också starta och stoppa krig, få männsikor att utföra stordåd samt skapa tidlösa konstverk och otroligt vackra musikstycken!
 
Att få uppleva och känna kärlek kan var något helt fantastiskt då den starka och mäktiga känslan kan få oss att lyfta från marken och börja sväva runt på små rosa moln uppe i det blå. Men tyvärr så innehåller begreppet kärlek mer än enbart starka lyckorus då samma känsla även kan ge oss en obeskrivlig smärta om den inte är besvarad. Det finns inget som gör så ont som att se den man älskar med någon annan eller att bli dumpad av sin stora kärlek då olycklig kärlek kan få hjärtat att gå sönder i tusentals bitar. Men även om kärlek kan vara smärtsamt så bör vi ändå vara tacksamma för att vi har fått förmågan att kunna uppleva och känna den då det är en av livets absolut största gåvor! 
Det finns ett ordspråk som lyder: "det är bättre att ha älskat och förlorat än att inte ha älskat alls" och det tror jag stämmer. Jag var nyligen på bio och såg min favoritfilm Titanic där man får följa Rose och Jacks vackra kärlekshistoria som tyvärr slutar med att Jack mister sitt liv då han sjunker till havets botten. Det fick mig att börja fundera över om kärleken verkligen är värd den smärta man känner då man förlorar någon man älskar? Jag kom fram till att kärleken måste vara värd allt då den är så fantastisk! Att ha förmågan att kunna älska en annan människa är det vackraste som finns i hela världen och det är något som jag inte skulle vilja gå miste om även om priset för den känslan kan vara ett krossat hjärta.
 
Jag har både fått uppleva kärlek som har fått mig att sväva högt ovanför molnen men också så olycklig kärlek att jag trodde att mitt hjärta skulle gå sönder och aldrig mer bli helt igen. Det har dock inte hänt så många gånger då jag är en person som har extremt svårt att bli kär. Förälskad har jag varit många gånger men kär på riktigt har jag bara varit tre gånger i hela mitt liv. Om jag ska kunna falla för någon så måste det vara något mycket speciellt med den personen! De tre som har lyckats fånga mitt hjärta och fått det att svämma av kärlek är tre fantastiska och oerhört vackra själar som alla har berört mig på ett mycket speciellt sätt. En av dessa tre är självklart min fina sambo men vilka de andra är låter jag vara en väl bevarad hemlighet! 
 
Eftersom det inte finns något i den här världen som är så vackert som kärlek så anser jag att den förtjänar mer än att bara få en tillägnad dag om året. Jag menar såklart inte att det är fel att uppmärksamma och fira alla hjärtans dag! Det jag menar är att vi alla borde bli bättre på att ge mer utrymme åt kärleken då den är en så stor och viktig del av vårt liv. 
Det ska inte behövas en speciell dag i almanackan för att vi ska kunna ge varandra lite extra kärlek och omtanke utan vi borde se till att göra det till en mer naturlig del av vår vardag. Men tyvärr så lever vi i ett väldigt stressigt samhälle som gör att vi ofta glömmer bort att visa varandra uppskattning och det är något som vi behöver ändra på! Om vi ska kunna få en bättre och mer kärleksfull värld där vi tar hand om varandra på ett bra sätt så måste vi börja sprida mer kärlek omkring oss! Så därför borde vi låta kärleken flöda årets alla dagar! 
 
 
 
Jag önskar er alla en fin alla hjärtans dag! Ta hand om er så hörs vi igen i nästa inlägg/ Kram Bettan
 

enlitenuddafagel.blogg.se

Bloggen utan filter om Psykisk (O)hälsa och ADHD! Här får ni ta del av mitt liv och min vardag, hur det känns att inte vara som alla andra samt mina egna erfarenheter kring psykisk ohälsa. Målet med bloggen är att ta bort fördomar kring psykisk ohälsa och bidra till en större förståelse för detta ämne! Man måste se hela människan och inte bara vad den har för diagnos!!

RSS 2.0