Släpp inte taget om dina drömmar!

Vi människor behöver ha mål och drömmar för att skapa en drivkraft för att ta oss över de hinder vi möter på vägen genom livet. Att skapa mål som vi kan sträva efter skapar en mening i vår tillvaro och gör oss motiverade att kämpa för det vi vill uppnå. 
Man kan ha olika mål och drömmar och några betyder mer än andra. Om man länge har gått och drömt om att göra en resa som ställs in i sista minuten så kanske man blir ledsen men inte helt förkrossad. Om man istället drömmer om att komma in på en utbildning för att kunna få sitt drömyrke eller köpa ett stort hus med en gigantisk tomt så skapar det mer smärta inne i själen då man inte lyckats uppnå det. Man kanske inte har rätt förutsättningar för att komma in på utbildningen eller pengar så man kan köpa drömhuset men även om man förstår och accepterar det så kan man bli väldigt ledsen. Ju mer en dröm betyder desto ondare gör det då man inte lyckas nå den. 
 
Jag drömmer om att en dag få skriva och ge ut en bok som kan hjälpa och inspirera andra människor. En annan dröm jag har är att få resa till USA och besöka Los Angeles. Även om jag drömmer om detta så skulle jag inte bli helt förkrossad om de inte gick i uppfyllelse då jag har andra drömmar som är mycket större och viktigare för mig.
Det är framförallt två stora saker som jag drömmer om att få i mitt liv och som jag strävar efter att nå varje dag. Men slutdestinationen ligger långt bort och vägen dit är krokig och fylld med uppförsbackar vilket gör att jag har svårt att se hur jag någonsin ska komma dit.
 
Jag har inget emot att kämpa för det jag vill ha, tvärtom! Jag skulle inte vilja att mina drömmar serverades på ett silverfat för jag vill även ta del av resan fram till målet. Om jag skulle vinna mycket pengar så kan jag boka första bästa flyg till USA. Inom några dagar så skulle jag kunna gå längst stranden i Los Angeles och blicka ut över havet med en euforisk känsla över att jag nått dit jag vill. Men vad händer efter det?
Om jag i stället får kämpa för att ta mig dit, slita för att få ihop pengar och möta utmaningar längst vägen så kommer jag att lära mig saker om mig själv samtidigt som jag utvecklas. Då kommer min dröm att få en större mening och leda fram till något mer än att bara sätta fötterna i sanden på den där stranden. 
Det som får mig att tappa hoppet är att mina drömmar just nu är så långt bort att de känns helt omöjliga att nå fram till. Även om jag skulle kämpa med all kraft jag besitter så kanske det ändå inte räcker fram till målet och det gör ont. Bara den tanken gör så att mina ögon fylls med tårar. Jag har många gånger de senaste veckorna tänkt kasta in handduken och sluta kämpa för vad finns det för mening med att jaga drömmar som känns helt ouppnåeliga? Men jag kan inte bara ge upp när dessa drömmar betyder så mycket för mig.
 
Även om det många gånger känns hopplöst så får man aldrig ge upp sina drömmar innan man har gjort allt i sin makt för att nå dem. Om det ändå inte går att nå dit man vill så tror jag att det blir lättare att finna den acceptansen om man vet att man gjort sitt absolut yttersta. Jag är en expert på att tänka att jag aldrig kommer nå dit jag vill, men ingen vet vad som händer i framtiden. Även de mest långsökta drömmarna kan bli verklighet bara man vågar tro och hoppas på det. 
 
Att förverkliga en dröm är inte lätt och man kommer mötas av motgångar och svåra stunder när tålamodet och hoppet är helt borta. Det är då man måste påminna sig om varför drömmen är så viktig att uppnå för att finna kraften att orka kämpa. Under tiden då man kämpar som allra mest bör man komma ihåg att varje motgång är en möjlighet till utveckling som gör att man växer i sig själv. Man kan också passa på att påminna sig själv om vad man har i sin vardag att känna glädje och tacksamhet över. 
Jag är tacksam för att jag har min fina sambo, min familj, mina vänner och min praktik där jag får träffa fina och inspirerande människor varje gång jag är där. Det är bland det bästa som hänt i mitt liv att jag har kommit dit och får bli sedd för den jag är. Det skapar så otroligt mycket lycka i mitt liv.
Men även om jag är väldigt nöjd med min tillvaro just nu och har lagt upp mina drömmar på hyllan för tillfället så betyder inte det att jag har gett upp dem helt. Jag kan inte släppa taget om dem för de betyder för mycket, just därför får jag aldrig sluta kämpa för att nå dit jag vill. 
 
Ge aldrig upp dina drömmar, hur långt bort de än känns.
Lyssna till ditt hjärta och sluta aldrig kämpa för det du vill uppnå i livet. 
"If you can dream it, you can do it"
 
 
Ha det så bra så hörs vi igen i nästa inlägg/ Kram Bettan
 

enlitenuddafagel.blogg.se

Bloggen utan filter om Psykisk (O)hälsa och ADHD! Här får ni ta del av mitt liv och min vardag, hur det känns att inte vara som alla andra samt mina egna erfarenheter kring psykisk ohälsa. Målet med bloggen är att ta bort fördomar kring psykisk ohälsa och bidra till en större förståelse för detta ämne! Man måste se hela människan och inte bara vad den har för diagnos!!

RSS 2.0