Årsresumé 2021

Nu har vi kommit fram till årets sista dag och snart så står ett nytt år framför dörren! Då tycker jag att det känns väldigt värdefullt att stanna upp en liten stund och blicka tillbaka på året som har varit så det tänkte jag att vi skulle göra nu i min årsresumé. 
 
För mig kan det här året sammanfattas med ett enda ord - känslostormar! Jag har fått uppleva en helt ny dimension av känslor som jag inte ens trodde existerade i denna värld. Jag har aldrig tidigare varit i närheten av att känna så starkt och intensivt! Känslorna som jag har fått uppleva har varit allt från starka lyckorus som framkallat eufori till avgrundsdjupa svarta hål med världens mörkaste ångest. Anledningen till detta är att jag gått igenom många svåra och tuffa perioder som har gjort mig mycket mer känslig. Vissa dagar har det varit väldigt svårt att hantera alla dessa känslor men det finns inget ont som inte har något gott med sig! Tack vare allt detta så har jag fått lära känna mig själv på ett helt nytt plan samtidigt som jag har gjort nya och spännande upptäckter om mig själv. 
 
Alla år innehåller bra och dåliga minnen och det finns en mycket mörk dag detta år som jag aldrig kommer glömma. Det var en dag i början av juli då jag fick ta emot ett väldigt tungt och jobbigt besked som rör min framtid. Den händelsen fick mig att tappa balansen helt och lyckades skaka om mig rejält. Där gick luften ur mig fullständigt och jag tappade all min ork och energi. Jag föll ner i ett stort svart hål där jag inte kunde se någon ljusglimt alls och jag hade ingen aning om hur jag skulle ta mig upp därifrån. Men då sträckte min kvinnliga kollega och vän ut sin hand och hjälpte mig upp.
Jag vet ärligt talat inte om jag hade klarat av att resa mig upp utan hennes hjälp den dagen. Den kvinnan är världsmästare på att hantera ångest och andra jobbiga känslor samtidigt som hon har förmågan att alltid få mig att se ljuset hur mörk tillvaron än verkar vara. Jag är därför så djupt tacksam för att jag har fått möta henne och för allt hon har gjort för mig! Hon har blivit en väldigt stor inspirationskälla och att få lyssna på henne när hon gjorde sin föreläsning är därför ett av årets bästa minnen! Hon fick tiden att stanna när hon gjorde låten "sound of silence". Det magiska ögonblicket kommer alltid att ha en mycket speciell plats i mitt hjärta då hon med sin fantastiska röst lyckades beröra mig ända in i själen. 
 
Den finns en dag till det här året jag aldrig kommer glömma. Det var en dag i februari då jag fick uppleva något väldigt stort och fantastiskt! Jag blev nämligen moster till världens finaste lilla Lucas Alexander. Mitt hjärta har fullständigt svämmat över av kärlek till honom och jag är så glad att han har kommit till vår familj. Älskade unge som jag kallar för mosters lilla hjärta har nu blivit tio månader gammal och det är helt fantastiskt att få se hur mycket han utvecklats för varje dag. Jag fick under hans dop äran att få vara hans gudmor och det gjorde mig så glad. Jag ska alltid stå vid hans sida och ge honom stöd om han behöver det. För mig är det viktigt att kunna vara den fasta punkt i tillvaron som jag många gånger har saknat i mitt liv. 
 
Det finns även några andra fina minnen från året som jag kommer bära med mig länge och det ena är när jag åkte med jobbet till Öland och bodde på Kapelluddens camping i Borgholm. Vädret var inte det allra bästa men trots det så hade jag en helt fantastisk vecka. Jag fick njuta av att vara i en härlig och fin gemenskap och ha intressanta och givande samtal som gav mig massor med nya perspektiv på livet. Det bästa på hela veckan var nog ändå när vi åkte gokart. Jag hade aldrig testat det innan men blev bokstavligen helt såld på det. Jag älskade känslan av att köra snabbt samtidigt som jag kände hur adrenalinet pumpade runt i kroppen! Det är en känsla som jag bara måste få uppleva igen!
Det andra fina minnet var när jag besökte Jul på Liseberg med sambon och familjen. Jag brukar ha väldigt svårt att vara i nuet då mina tankar alltid har en tendens att flyga iväg på annat håll. Men där på Liseberg bland alla tusentals lampor i den vackra snötäckta parken kunde jag släppa allt annat och vara fullständigt närvarande. Doften av glögg bland de små mysiga julbodarna gjorde så att julstämningen spred sig i rekordfart i hela kroppen och när jag gick där tillsammans med de jag älskar allra mest kände jag mig oerhört tacksam och lycklig över allt jag har i mitt liv! 
 
Även om det här året har varit ett av de tuffaste på det mentala planet så har det varit helt fantastiskt då det kommer till min personliga utveckling. Jag har aldrig skådat en så brant och stigande utvecklingskurva som den jag ser framför mig nu och det tror jag beror på att jag för första gången i livet känner att jag hittat hem till en plats där jag vill vara och känner att jag kan utvecklas! 
Jag talar såklart om världens bästa praktikplats om någon skulle ha råkat missa det! Varje dag jag är där så lär jag mig något nytt. Jag får utlopp för min kreativitet samtidigt som jag får möta utmaningar som gör att jag växer som människa vilket känns helt fantastiskt! Jag har under det här året påbörjat en utbildning som de har där och den har gett mig väldigt mycket inpiration samt massor med ny kunskap. Ni som känner mig vet att jag älskar att plugga och lära mig nya saker då jag anser att man aldrig kan få för mycket kunskap. Därför är det så roligt att jag nu får gå en utbildning där! 
 
Det mest anmärkningsvärda detta år är att jag gått från att vara vaccinmotståndare till att ta vaccin. Men jag tvekade länge innan jag tog det beslutet. Jag gjorde det inte för min skull då jag inte tror att jag blir så sjuk om jag får covid. Självklart så kan man inte veta hur sjuk man blir och några skulle säkert kalla mig både korkad och naiv som tänker som jag gör. Anledningen till att jag ändå valde att ta vaccin var för att jag vaken kan eller vill ha på mitt samvete att jag kanske råkar smitta någon annan människa. Jag gjorde det också för att jag vill vara med och bidra till att smittspridningen i vårt samhälle minskar. Jag hoppas verkligen att vi kommer lyckats med det och att vi under det nya året kan börja återgå till att leva som vanligt igen!
 
Några andra saker som är värda att nämna är att jag slog mitt tidigare rekord på Spotify med över 75 000 lyssnade minuter! Helt galet, men jag älskar verkligen att lyssna på musik. Den mest spelade låten blev "Broken Parts" av Smash Into Pieces. Den är så bra och jag tycker att det är en av deras absolut bästa låtar! Något annat jag älskar förutom musik är hoddies och även om jag redan har alldeles för många kan jag inte låta bli att köpa fler! Det bästa köp jag gjort i år är en ljusblå hoddie, den är både snygg samtidigt som den har en mycket speciell betydelse för mig då både sambon och två fina vänner har likadana tröjor. Det är så roligt då vi har på oss dem samtidigt!! 
 
Det jag är mest stolt över detta år är att jag har börjat ta små steg utanför min bekväma comfortzone. Jag har raserat några av mina högsta murar, öppnat väldigt stängda dörrar och vågat vara sårbar vilket är ett stort framsteg för mig. Jag upplever också att jag under hösten har blivit både tryggare och starkare i mig själv i takt med att min utveckling går framåt. Jag kunde därför ta modet till mig och vara åsna i julspelet som vi hade på min praktik. Jag hade ingen replik men skulle vara med på scenen hela tiden. En liten prestation kanske man tycka, men för mig som verkligen avskyr att stå i centrum var det en stor utmaning och därför är jag glad för att jag var med och gjorde det. 
 
Nu blickar jag fram emot det nya året och hoppas att det ger mig mer mental balans än vad jag fått uppleva detta år. Även om jag vuxit och blivit starkare av allt som hänt så behöver jag nu lite lugn och ro på det känslomässiga planet. Om man nu kan få det när man känner allt så intensivt som jag tycks göra?! Men jag ska försöka att skapa lite lugn omkring mig nu när jag är ledig några dagar och satsa på att ladda upp mina batterier. När jag sedan återfår min kraft så ser jag fram emot att ta mig an och möta nya spännande utmaningar!
 
Jag vill avsluta detta inlägg med att önska er alla ett riktigt gott nytt år och jag hoppas att det blir riktigt bra för oss alla! 
 
 
 
 
 
Ta hand om er så hörs vi igen nästa år/ Kram Bettan
 
 

enlitenuddafagel.blogg.se

Bloggen utan filter om Psykisk (O)hälsa och ADHD! Här får ni ta del av mitt liv och min vardag, hur det känns att inte vara som alla andra samt mina egna erfarenheter kring psykisk ohälsa. Målet med bloggen är att ta bort fördomar kring psykisk ohälsa och bidra till en större förståelse för detta ämne! Man måste se hela människan och inte bara vad den har för diagnos!!

RSS 2.0