Ofrivilligt Barnlösas Dag

Idag är det ofrivilligt barnlösas dag hörde jag på nyheterna i morse så det ska vi självklart uppmärksamma här i bloggen!
De flesta tar för givet att man kan få barn när man vill ha det, men så ser inte verkligheten ut för alla. Att få barn är en gåva och inget man ska ta för givet. 
 
Det är ca 10% av alla par som vill skaffa barn som drabbas av ofrivillig barnlöshet. Detta betyder att det är mycket vanligare än vad man tror, ändå så pratas det så lite om det.
Allt som rör svårigheter till att bli gravid eller att få missfall är inget man pratar om då det är tabubelagda ämnen. Det här måste det bli ändring på då många lider i det tysta! Om fler börjar prata om dessa svåra saker så skulle de som befinner sig i det känna sig lite mindre ensamma. 
 
Något jag reagerat på senaste åren är att många börjar fråga när man ska skaffa barn. 
Jag kan inte förstå varför man ställer den frågan då det en en högst privat sak och inget man ska behöva redovisa för någon. Det kan ju vara så att man inte alls vill ha barn eller också är man mitt uppe i att försöka bli gravid. 
Det finns dem som försökt allt och deras sista utväg att bli föräldrar är att genomgå en provrörsbefrukting och då är frågan om man ska skaffa barn rent provocerande. 
 
Om någon berättar för dig att de går igenom ofrivillig barnlöshet så ger de dig ett fint förtroende och då är det viktigt att undvika att försöka vara allt för positivt inställd. 
Att säga saker som att det löser sig om man inte stressar och att de flesta blir gravida då de ställer sig i kö till adoption tror inte jag gör så att det känns bättre för den som inte lyckats bli gravid. Vi måste lära oss att ibland kanske vi inte behöver säga så mycket utan att det räcker med att bara finnas där och lyssna! 
 
Man kan aldrig sätta sig in i hur det är för alla som går igenom ofrivillig barnlöshet men det måste vara väldigt tugnt så idag går mina tankar till er. Jag hoppas att ni får ert efterlängtande barn en dag! Massor med kärlek till er <3
 
 
 
Ha det så bra så hörs vi igen i nästa inlägg/ Kram Bettan
 

enlitenuddafagel.blogg.se

Bloggen utan filter om Psykisk (O)hälsa och ADHD! Här får ni ta del av mitt liv och min vardag, hur det känns att inte vara som alla andra samt mina egna erfarenheter kring psykisk ohälsa. Målet med bloggen är att ta bort fördomar kring psykisk ohälsa och bidra till en större förståelse för detta ämne! Man måste se hela människan och inte bara vad den har för diagnos!!

RSS 2.0