Love is Love!

Att ha förmågan att kunna älska en annan människa måste vara något av det vackraste som finns i hela den här världen och det är nog de flesta rörande överens om. Men när det handlar om att älska en människa med samma kön så upphör många att tänka på det som kärlek. Det fina och det vackra som finns mellan två människor byts då ut mot hat och förakt. Men hur kan det vara så? Kärlek är väl kärlek oavsett om man är hetero, bi eller homosexuell? 
 
Längre bak i tiden ansåg man att homosexuelitet var en sjukdom som skulle botas till varje pris. Idag är den sjukdomsstämpeln borttagen men fördomarna lever kvar och det förekommer fortfarande att en del sysslar med omvändelseterapi för att bota de homosexuella. En sådan terapi innebär att människor utsätts för påtryckningar eller tvång för att dölja sin sexualitet eller könsidentitet. 
Men varför ska homosexualitet botas? Är det för att det inte anses vara naturligt kanske? Om man ser till vår fortplantning så behövs det en man och en kvinna för att skapa och ge liv åt vår nästa generation men det behöver inte ha något med kärlek att göra! Om det vore så skulle det i så fall innebära att det bara var heterosexuella som hade förmågan att kunna älska vilket inte alls stämmer! När det handlar om en sann och riktig kärlek så spelar inte könstillhörigheten någon roll då det är en människa man förälskar sig i och inte ett kön! En del anser att det är äckligt att se två killar kyssa varandra men hur kan det vara äckligt att två människor visar varandra kärlek? Ska samkönade par inte våga hålla varandra i handen ute på gatan av rädsla att bli hånade, kränkta och trakasserade? Så kan det inte få fortsätta och därför behöver vi se till att råda bot på den såkallade "bögfobin" som råder i vårt samhälle. Hur kan det ens existera en fobi mot kärlek mellan två människor? För mig är det helt ofattbart! 
 
Varje dag tvingas människor runt om i världen fly på grund av sin sexuella läggning och sin könsidentitet då de möter hot, våld och blir diskriminerade. I en del länder är homosexualitet olagligt och straffas med döden. Det enda dessa människor har gjort sig skyldiga till är att älska någon med samma kön och för det få de inte leva längre vilket är fruktansvärt! 
Även i länder där det råder en större acceptans så kommer hbtq-personer alltid att vara en extra utsatt grupp i samhället vilket vi dagligen får ta del av i media. För några dagar sedan möttes vi av den tragiska nyheten att en man hade börjat skjuta mot en gayklubb mitt i centrala Oslo. Två personer dödades och flera skadades allvarligt i attacken. Motivet är ännu okänt men polisen misstänker att det rör sig om ett hatbrott. Hur kan något så vackert som kärlek mellan människor vilja få folk att utföra hatbrott bara för att kärleken inte ser ut så som de tycker att den ska se ut? Jag blev så oerhört ledsen då jag hörde om detta och mina tankar går självklart till alla drabbade och deras anhöriga. Det skär i hela mitt hjärta av vetskapen om att hbtq-personer får ta emot ett sådant massivt hat som de tvingats utstå! 
 
Att hbtq-personer inte blir accepterade av sin omgivning och av samhället innebär att många lider av psykisk ohälsa och är mer benägna att begå självmord. Det är en mycket dyster statistik som vi behöver göra allt för att ändra på! Att ha rätt att få vara den man är ska vara en självklarhet och därför måste vi tillsammans sträva efter att alla människor blir accepterade oavsett vad de har för sexuell läggning eller vilken könsidentitet de tillhör. Ingen människa i världen ska behöva känna sig annorlunda eller avvikande bara för att man inte passar in i heteronormen som råder i samhället. Alla ska ha rätt att få älska vem man vill och få tillhöra vilket kön man vill utan att behöva känna skam och utan att bli ifrågasatt! 
 
En del undrar varför det är så viktigt att fira pride då de tror att det bara handlar om att gå i vackra färgsprakande parader. Men det handlar om så mycket mer än det! När man går över gator och torg och viftar med sin prideflagga så firar man inte bara kärleken utan man står samtidigt upp för alla människors lika värde, rätten att få älska vem man vill och få vara den man är. Med tanke på alla hatbrott som hbtq-personer utsätts för så behövs därför pride mer än någonsin! Vi behöver kämpa tillsammans för att kärleken ska få vara fri och inte begränsas av omgivningens brist på förståelse och respekt. Om vi gör det kanske vi en dag kan få ett mer kärleksfullt samhälle där alla människor är lika mycket värda oavsett sexuell läggning eller könstillhörighet! 
 
LOVE IS LOVE! 
 
 
 
 
Ha det så bra så hörs vi igen i nästa inlägg/ Kram Bettan
 
 

 
 
 

enlitenuddafagel.blogg.se

Bloggen utan filter om Psykisk (O)hälsa och ADHD! Här får ni ta del av mitt liv och min vardag, hur det känns att inte vara som alla andra samt mina egna erfarenheter kring psykisk ohälsa. Målet med bloggen är att ta bort fördomar kring psykisk ohälsa och bidra till en större förståelse för detta ämne! Man måste se hela människan och inte bara vad den har för diagnos!!

RSS 2.0