Söndagsångest?

Det är söndag och helgen börjar sakta lida mot sitt slut och många kan nog känna igen den krypande känsla av ångest som ofta infinner sig på söndagseftermiddagen. Man vet att det snart är måndag morgon och att en ny vecka står för dörren. Klockan kommer ringa tidigt och man måste gå upp och ta sig iväg till skola eller arbete trots att man är trött och helst av allt skulle vilja ligga kvar i sängen. 
Det här är ingen konstigt känsla men om man börjar få mer och mer ångest varje söndag är det ofta ett tecken på att man är missnöjd med något i sin tillvaro och då borde man nog se över sitt liv. 
 
Många gånger beror söndagsångest på att man inte trivs med den utbildning man går eller med sitt arbete. Eftersom man ägnar en ganska stor del av sin vakna tid på att studera eller med att vara på sin arbetsplats så är det viktigt att man ägnar sig åt något som man tycker känns menigsfullt eller tillfredställande för att man ska må bra i längden. 
Om man inte tycker att det man gör känns givande eller utvecklande så bör man se över sin situation och kanske se sig om efter ett nytt arbete eller fråga sin chef om man kan få byta arbetsuppgifter. Om man går en utbildning som inte känns motivarande eller rolig så kan man börja fundera över om man kanske skulle studera något annat i stället. 
 
Jag hade alltid söndagsångest förut inför en ny vecka men när jag började på min nya praktikplats så försvann den som ett brev på posten! Nu har jag ingen ångest alls för att en ny vecka börjar. Nu njuter jag av att söndagen kommer och längtar tills veckan drar igång! Varför? För att jag har världens bästa praktikplats som jag älskar att vara på!
När man trivs med det man gör så blir man egagerad och motiverad vilket leder till att man mår bra och det ger även en stor arbetsglädje vilket är så viktigt! 
 
Det kan vara så att man har söndagsångest för annat än skola och arbete. Man kanske har ångest för att få veckan att gå ihop eller för att lösa de problem som kan uppstå i vardagen. Bästa lösningen på det är att skapa en bra planering och försöka hålla den. 
Det är inte roligt att vakna upp en söndagsmorgon efter en sen lördagskväll och inse att man har massor med saker som man måste ta tag i för att inte ligga efter när en ny vecka ska ta sin början.
Jag försöker alltid tvätta, städa och storhandla under veckorna för att kunna vara helt ledig när söndagen kommer. Jag vill kunna passa på att sova ut ordentligt, ligga kvar i sängen och läsa en bra bok, gå en skön promenad eller bara få vara helt utan krav på saker som ska göras. Det har hjälp mig massor med att få bort min söndagsångest! 
 
 
 
 
Ha det så bra så hörs vi igen i nästa inlägg/ Kram Bettan
 
 
 
 
 
 
 

enlitenuddafagel.blogg.se

Bloggen utan filter om Psykisk (O)hälsa och ADHD! Här får ni ta del av mitt liv och min vardag, hur det känns att inte vara som alla andra samt mina egna erfarenheter kring psykisk ohälsa. Målet med bloggen är att ta bort fördomar kring psykisk ohälsa och bidra till en större förståelse för detta ämne! Man måste se hela människan och inte bara vad den har för diagnos!!

RSS 2.0